Kepler diploma için fırlatıldı

1 Temmuz, 2019 - 13:16 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi’nden mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, gerçekleştirilen tören ile belgelerine kavuştu. Toplam 262 genç doktor, Tıp Fakültesi’nden mezun olmanın sevincini keplerini havaya fırlatarak kutladı.
 
BUÜ Tıp Fakültesi 2018-2019 Mezuniyet Töreni Merinos Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Törene; BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Milletvekili Yüksek Özkan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halide Serpil Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Rektör Yardımcısı İrfan Kırıştıoğlu, fakülte dekanları, akademik oda yöneticileri, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
 

Zorlu eğitimin karşılığını, meslek hayatınızda alacaksınız

Törende kısa bir selamlama konuşması yapan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, bilgi, adalet ve hikmet kavramlarının çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Hekimlik mesleğinin de bu kavramları içerdiğine işaret eden Rektör A. Saim Kılavuz; “Yeni mezun kardeşlerimiz hayata atıldıkları zaman görevlerini bir taraftan ifa ederken, insanlarla muhatap olacaklar. Zorlu bir eğitim hayatından geçtiler. Bu zorlukların meyvelerini mesleklerini yaparken toplayacaklar. Onları tedavi edip maddi kazanç sağlarken, bir yandan da dualarını alacaksınız. Bu az bir şey değildir. O bakımdan bu ağır ve mücadeleci eğitim öğretim hayatını başarı ile tamamladığınız için sizleri tebrik ediyorum. Yolunuz açık olsun. Sizler için ciddi fedakarlıklar yapan anne babaları tebrik ediyorum. Öğrencilerimize çok önemli bilgiler öğreten hocalarımızı da tebrik ediyor, emekleri için teşekkür ediyoruz. İşlemlerin düzgün yürümesine ciddi katkıları olan idari personelimize de teşekkür ediyoruz” dedi.
 

Sağlık ordusunun subayları

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya ise konuşmasında 44. Dönem mezunlarını verdiklerini söyledi. Törende 262 öğrencinin mezun olduğunu açıklayan Dekan Prof. Dr. Ekrem Kaya; “Değerli veliler, 6 yıl önce bizlere teslim ettiğiniz çocuklarınızı bizler de aynı sizler gibi gördük. Onlara tüm bildiklerimizi aktardık. Onlara sadece mesleği değil; hayatı, profesyonelliği, insanlığı, sorumluluğu, görev bilincini ve en önemlisi merhameti öğrettik. Bugün öğrencilerimizi daha donanımlı bir şekilde sizlere teslim ediyoruz. Onlar, ülkemizin ve dünyamızın en yüksek rütbeli deneyimleriyle donatılmış sağlık ordusunun birer subaylarıdır. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. 6 yıllık zor bir eğitimi tamamlayan meslektaşlarım, inanıyorum ki sizler hayırlı birer evlat olacaklardır. İyileştirdikleri bir hastanın hayır duaları sizlere ulaşacaktır” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından dönemin en başarılı 3 öğrencisine hediyeleri ve anı belgeleri takdim edildi. Fakülte birincisinin kütüğe çivi çakmasının ardından, mezunlara anı belgeleri dağıtıldı. Törenin sonunda tüm öğrenciler hep birlikte kep fırlattı.

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya