Çocuk Cerrahisi’nin 33 yıllık başkanı Prof. Dr. Hasan Doğruyol emekli oldu

2 Ocak, 2019 - 16:09 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı ve Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı’nı kuran ve 33 yıl Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Hasan Doğruyol emekli oldu.
 
BUÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Doğruyol, Rektörlük A Salonu’nda gerçekleştirilen bir törenle emekliye ayrıldı. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, akademisyenler, iş arkadaşları, öğrencileri ve ailesi Prof. Dr. Hasan Doğruyol’u törende yalnız bırakmadı.
 
 

Yeni hayatında başarılar

Programda söz alan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Hasan Doğruyol ile dostluklarının çok eskiye dayandığını belirtti. Üniversitenin kuruluşundan itibaren yapı taşları arasında bulunan Hasan Doğruyol’un çok önemli akademik çalışmalara imza attığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “Hekimliği sebebiyle çok sayıda hastasına şifa dağıtmış, önemli akademik çalışmalar yapmış ve çok sayıda öğrenci yetiştirmiş Hasan hocamıza öncelikle emekliliğinde mutluluklar diliyorum. Kendisini iyi bir şekilde yâd edeceğiz. Törene katılım sayısından da kendisinin çok sevildiğini anlıyoruz. Bundan sonraki hayatının da en iyi şekilde ve verimli şekilde geçeceğine inanıyorum. İnsanlar aktif olduğu sürece aslında emekli olmuyorlar. Burada düzenlediğimiz tören, resmi bir emeklilik törenidir. Hocamız aktif hayattan çekilmeyecektir. Gerek üniversitenin akademisyenlere, gerekse de dışarıdaki dostlarına deneyimlerini aktarmaya devam edecektir. Bundan sonraki hayatında da Hasan hocamıza başarılar diliyorum. Yolu açık olsun” diye konuştu.
 
 

Kendisini tanımaktan onur duyduk

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya ise konuşmasında Prof. Dr. Hasan Doğruyol’un emekliliğinden dolayı üzüntü duyduklarını söyledi. Hoca ile irtibatlarını asla kesmeyeceklerini belirten Dekan Ekrem Kaya; “Eskisi kadar görüşemeyeceğimiz için üzülüyorum. Ancak hocamız bizim için çok kıymetli, o yüzden mutlaka irtibatımızı kesmeyeceğiz ve görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Asistanlığım döneminden itibaren kendisini tanıma şerefine nail oldum. Hocamızı tanıdıkça daha da sevmeye başladım. Detaycı bir hoca olduğunu anladım. Hatta ‘başarı detaylarda gizlidir’ lafını da kendisinden alarak kullanmaya başladım. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyor, kapımızın kendisine her zaman açık olduğunun bilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.
 
 

Eğitime, bilime ve araştırmaya önem verin

Kendisi adına düzenlenen emeklilik töreninde kürsüye çıkan Prof. Dr. Hasan Doğruyol da 33 yıl boyunca Tıp Fakültesi’nde çalışmaktan dolayı onur duyduğunu ve bu süre zarfında çok güzel arkadaşlıklar edindiğini kaydetti. Eğitime, bilime ve araştırmaya her zaman büyük önem verdiğini aktaran Prof. Dr. Doğruyol, alttan gelen doktorların ve doktor adaylarının da bu doğrultuda hareket etmeleri nasihatinde bulundu.
 
Dostlarının, iş arkadaşlarının ve ailesinin de duygularını paylaştığı törenin sonunda Prof. Dr. Hasan Doğruyol’a verdiği emeklerden dolayı üniversite yönetimi tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.
 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya