Bursa Uludağ Üniversitesi USİM-WARS'ta finalde!

22 Nisan, 2019 - 14:01 -- selim

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Tübitak 4004 kapsamında düzenlenen, Usim-Wars (Uludağ Üniversitesi Medikal Simülasyon Savaşları) Nisan ayı 2. Ön eleme yarışmaları 19-21 Nisan tarihlerinde Uludağ Üniversitesi İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi (USİM) de düzenlendi. Yarışmaya Acıbadem, Bahçeşehir, Çanakkale Onsekiz Mart, Ege ,Recep Tayyip Erdoğan ve Bursa Uludağ Üniversitesi tıp fakültelerinde eğitim gören toplam 18 öğrenci katıldı. Çeyrek finalde 6, yarı finalde 2 olmak üzere toplam 8 istasyonda; tıbbi bilgi, beceri, tutum ve davranışların ölçüldüğü yarışmalar neticesinde en yüksek puanı Bursa Uludağ Üniversitesini temsilen katılan Mert TOPÇU, İlker Gökay GÜNEY ve Oğuz ÖZORHAN ın oluşturduğu “Topçular” adlı takım alarak, Temmuz ayında yapılacak finale katılmaya hak kazandılar.

Usim-Wars 17-19 Mayıs tarihlerinde üçüncü eleme yarışmalarıyla devam edecek.

Ayrıntılı bilgi ve mayıs ayı başvurusu için http://usimwars.uludag.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.