Tıp Fakültesi’nde kepler diploma için fırlatıldı

3 Temmuz, 2018 - 11:12 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Diploma Töreni ile 263 mezununu tıp dünyasına uğurladı.
 
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 43'üncü Dönem Diploma Töreni Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zehra Sönmez, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
Tüm mezun öğrencilerin sahnedeki yerlerini almasının ardından açılış konuşması yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, yeni meslektaşlarına görevlerinde başarılar diledi. Ailelerinin kendilerine emanet ettiği öğrencilerini evlatları olarak gördüklerini ifade eden Kaya; "Bildiklerimizi esirgemeden aktardık. Onlara sadece mesleki bilgi değil, hayatı, profesyonelliği, insanlığı, sorumluluğu ve görev bilincini elimizden geldiğince öğretmeye çalıştık. Onları ilk gün huzurlarınızda giydirdiğimiz beyaz önlükler gibi lekesiz, pırıl pırıl bir şekilde işledik, yapılandırdık ve hayata hazırladık. Bugün onları aldığımızdan daha donanımlı bir şekilde sizlere teslim ediyoruz" dedi.
 
Dekan Prof. Dr. Ekrem Kaya'nın ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zehra Sönmez ve İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan da öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi. Dönem birincisi Fatih Mehmet Kayserili ise Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Beni Türk hekimlerine emanet edin' sözüne layık hekimler olabilmek için gayret göstereceklerini vurguladı. Dönem birincisi Kayserili'nin fakülte kütüğüne plaket çakmasının ardından yeni mezunlar Hipokrat yemini etti. Tören keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya