Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinin Başarısı

8 Ekim, 2018 - 14:43 -- selim

Ülkemizin gelişimine değer katacak buluş, AR-GE ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturulması ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına sunulması amacıyla düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF’18), 27-29 Eylül tarihlerinde kapılarını üçüncü kez dünyanın yenilikçi zihinlerine açtı. Uludağ Üniversitesi, Teknoloji Transfer Ofisi ile fuara katılım sağlayarak akademisyenlerin ulusal ve uluslararası alandaki buluşlarını ISIF’18'de sergiledi.

Alanında uzman kişilerden oluşan uluslararası jüri kurulu tarafından fuarda sergilenen her bir buluş değerlendirilerek çeşitli ödüllere layık görüldü ve düzenlenen ödül töreni ile sahiplerini buldu. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Sinan Çavun ve Prof. Dr. M. Sertaç YılmazGlisil-Glutamin’in Depresyon Hastalığına Karşı Kullanımı” isimli buluşlarıyla “Altın Madalya” ödülüne layık görüldü.