Çocuk Hastanesi Projesinde "Eğlenceli" adımlar

20 Şubat, 2018 - 16:55 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Sağlık Bakanlığınca bu yıl Antalya'da düzenlenen Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresinde birincilik alan "Eğlenceli Çocuk Hastanesi" projesinin hayata geçirilmesinde büyük emeği olan Yrd.Doç.Dr. Şafak ERAY ile birlikte Tıp Fakültesinde yeni açılacak Çocuk Hastanesi Projesi ile ilgili çalışmalara başlandı.
 
Yrd.Doç.Dr. Şafak ERAY yaptığı açıklamada "Hastanelere başvuran çocukların ayaktan ve yatarak tedavileri esnasında hastaneye uyum sürecini kolaylaştırmak, sosyal gelişimlerinin sekteye uğramaması için gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak, hastanede yatış sürecinin hasta ve ailesi için en az örseleyici ve en yüksek verimlilik ile geçmesini sağlamak amacıyla gerek fiziksel gerek sosyal imkanlarının uluslararası standartlar ve bilimsel veriler ışığında üst düzeye taşınması gerektiğini vurguladı. Bu amaçla Üniversitemizin 3. Nesil Üniversite vizyonuna uygun olarak daha önce yapılan projelerin bir adım ötesine geçerek çocuklar için sağlıklı gelecek imkanları sunulması yönünde Tıp Fakültesi olarak çalışmalara başlanmıştır.
 
Proje ile tedavi amacıyla hastanemize başvuran çocukların; çocuk çağı olumsuz yaşam deneyimlerini en aza indirmek; sağlıklı bir gelecek imkanı sunmak amacıyla çocuklara özel faaliyetler planlandı. Bu faaliyetler arasında sağlık kadar önemli olan eğitim hakkıda gözönüne alınarak hastane okulu, drama, müzik resim dersleri, oyun parkları, aile eğitimleri, grup terapileri gibi faaliyetler planlandı.

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya