Onkoloji hastası çocukların “renkli öyküleri”

3 Ocak, 2017 - 14:34 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Uludağ Üniversitesi Sabahattin Gazioğlu Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören çocukların resim-elişi çalışmalarından oluşan sergi izlenime açıldı.
Mete Cengiz Kültür Merkezi girişinde açılan sergide, tedavi süreçlerinde çocuklar ve annelerinin birlikte yaptığı iki yıllık çalışmalar yer alıyor.
 
Uludağ Üniversitesi’nin onkoloji kliniklerinde ve Sabahattin Gazioğlu Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nde 20 yıldır gönüllü olarak resim öğretmenliği yaparak çocuklara ve ailelerine destek veren Ayşe Güner Kalay,  çocukların kendi hikâyelerinden oluşan sergiye “Renkli Öyküler” adını uygun bulduklarını söyledi.
 
Kalay,  çocukların o gün içlerinden ne geliyorsa onu yaptıklarını, sevgilerini, nefretlerini, kızgınlıklarını dışa vurduklarını, o zorlu süreçlerde kendilerini ifade ederek rahatladıklarını anlattı.
 
Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi girişinde 7 Ocak’a kadar açık kalacak sergide,  80 çocuğun resim ve elişi çalışmaları yer alıyor. Sergide, her biri 2 yılda tamamlanmış 3 ve 5 metre uzunluğundaki resimler dikkat çekiyor.
Serginin açılışına Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adalet Meral Güneş, Çocuk Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Baytan, davetliler, çocuklar ve yakınları katıldı.

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya