Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalının 40. Yılı Kitabı

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nın kurucusu olan Prof.Dr. İbrahim ILDIRIM'ın 2014 yılında ÇSH Anabilim Dalının 40. yılı anısına çıkardığı "1974'ten 2014'e Uludağ Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı" kitabı sitemizde.

Tıp öğrencileri ‘psikosomatik’ konusuna odaklandı

Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu (UBİAT) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi, bu yıl, psikolojik nedenlerle ortaya çıkan ve bedensel hastalıklarla kendini gösteren ve literatürde ‘psikosomatik’ adı verilen hastalıkları ele alacak.

UÜ Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde başlayan ve üç gün sürecek 19. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi’nin açılış törenine Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, akademisyenler, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

19. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi başlıyor!

Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğunun (UBİAT)24. yılında düzenlediği 19. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi bugün başlıyor.

Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirecek olan 19. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi - KLP ve Psikosomatik Tıp, 16 - 18 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Psikosomatik Tıp Nedir?

Kilolu diye nakil yapılamayan hasta, Hastanemizde sağlığına kavuştu

Karaciğer hastası Seyfettin Kartal (54), fazla kiloları yüzünden gittiği hiçbir hastanede nakil olamadı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvuran Kartal, doktorların yardımı ile 35 kilo vererek nakil olmayı başardı. Sağlığına kavuşan ve zayıflayan Kartal, kilodan ve alkolden uzak durun tavsiyesinde bulundu.

Sayfalar

Haberler beslemesine abone olun.