Tıp Fakültesi akademisyenlerinden İstanbul’daki göz hekimlerine eğitim

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çeşitli disiplinlerde çalışan akademisyenlerin, “Demodeks” isimli akar/parazitin kirpiklerde yaptığı hastalığın şiddetini belirleyen ve  "Uludağ Oküler Demodikozis Klinik Skorlaması (UODS)" adıyla dünya tıp literatürüne giren skorlama yöntemi  İstanbul’daki göz hekimlerine anlatıldı.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinin Başarısı

Ülkemizin gelişimine değer katacak buluş, AR-GE ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturulması ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına sunulması amacıyla düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF’18), 27-29 Eylül tarihlerinde kapılarını üçüncü kez dünyanın yenilikçi zihinlerine açtı. Uludağ Üniversitesi, Teknoloji Transfer Ofisi ile fuara katılım sağlayarak akademisyenlerin ulusal ve uluslararası alandaki buluşlarını ISIF’18'de sergiledi.

Undefined

"Uyum Haftası” programı ile eğitime başlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanarak Dönem-I’e başlayan öğrenciler, 24-28 Eylül tarihleri arasındaki “Uyum Haftası” programı ile eğitimlerine başladılar. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılından beri bir hafta süren oryantasyon programı, öğrencileri Bursa’ya, üniversite yaşamlarına, Uludağ Üniversitesine ve Tıp Fakültesine hazırlayan çeşitli ders ve etkinliklerden oluşuyor.

Undefined

Viyana’da göz hekimlerinin akademik başarısı

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç, Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen ve Avrupalı göz cerrahlarının katıldığı kongrelerde sunduğu bildirilerle büyük başarı elde etti. Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç ve ekibine geçen sene başarılı çalışmaları nedeniyle ödül olarak verilen ESCRS bursu, bu yıl Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç ve Doç. Dr. Berna Akova Budak’ın içerisinde bulunduğu ekibin çalışmaları nedeniyle Dr. Öğretim Üyesi Mahmut Oğuz Ulusoy’ a verildi.

Undefined

Kalbimiz hafta sonu TUS'a girecek olan öğrencilerimizle

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2018-TUS 2. Dönem) 12 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleşecek.

Yıl boyunca Tıp Fakültesi Hastanesi içerisinde bulunan ve 7/24 açık olan Diniz Okuma Salonunda rahat  bir çalışma ortamı bulan öğrencilerimize Tıp Fakültesi Dekanlığı olarak TUS sınavında başarılar dileriz.

Herşey gönüllerince olsun!

Undefined

Fakülte tanıtımı emin ellerde... Bursa Uludağ Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kolu aday öğrencilerle deneyimlerini paylaştı..

Uludağ Üniversitesi’nin en eski fakültelerinden biri olan Tıp Fakültesi’nin standı, gerek tanıtım ekibindeki öğrencilerin ve hekimlerinin esprili yaklaşımları gerek gelişmiş eğitim materyalleri sayesinde öğrencilerin büyük ilgisini çekiyor.

Bursa Uludağ Tıp Fakültesi eğitimde iddialı

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi,  öğrenci adaylarına tercihlerini belirlemede yardımcı olmak amacıyla, 12 Ağustos’a kadar sürecek “tanıtım günleri” etkinliğine katılıyor.
Fakülte’nin Eğitim Baş Koordinatörü Doç. Dr. Züleyha Alper, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin eğitimiyle, akademik kadrosuyla ve uygulama imkânı veren hastaneleriyle öğrenci adayları için önemli tercih nedeni olduğunu söyledi. Ayrıca, Tıp Fakültesi’ni  tercih eden başarılı öğrencilere 500-1.500 TL arasında iki ayrı burs desteği de var.

Sayfalar

Haberler beslemesine abone olun.