Çocuk Cerrahisi’nin 33 yıllık başkanı Prof. Dr. Hasan Doğruyol emekli oldu

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı ve Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı’nı kuran ve 33 yıl Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Hasan Doğruyol emekli oldu.

BUÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Doğruyol, Rektörlük A Salonu’nda gerçekleştirilen bir törenle emekliye ayrıldı. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, akademisyenler, iş arkadaşları, öğrencileri ve ailesi Prof. Dr. Hasan Doğruyol’u törende yalnız bırakmadı.

Undefined

Depresyonu yenen molekül araştırması ödül aldı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Sinan Çavun, Türkiye'nin en büyük dijital hekim platformu Doktorclub Awards tarafından verilen Türkiye’nin Sağlık Ödüllerinde “Yılın Ar-Ge/ İnovasyon Uygulaması” dalında birincilik ödülüne layık görüldü.

Ülkemizde sağlık sektörü profesyonelleri ve paydaşlarının üye olduğu web sitesinin 17 kategoride verdiği “Doktorclub Awards 2018” ödülleri belli oldu.

Undefined

Tıp Fakültesi kalp nakli için gün sayıyor

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 1989 yılında böbrekle başladığı organ naklinde önemli bir aşamaya geldi. İlk günden bu yana, kemik iliği, kornea, karaciğer nakli yapan kurum, 2019 yılının ortalarında kalp nakline de başlayacak.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya, organ bağışıyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla, Organ Nakli Koordinatörü Sahriye Keskin tarafından düzenlenen toplantıda, Tıp Fakültesi öğrencileri ve organ nakli yapılan hastalarla bir araya geldi.
Undefined

Lens üzerinde çoğalan bakteri çalışması, en iyi bilimsel makale seçildi

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç, katarakt ameliyatında göze takılan farklı nitelikteki lenslerin üzerinde bakterilerin üreme özelliklerinin incelediği çalışmayla, “Turkish Journal of Ophtalmology” dergisi tarafından en iyi üç makaleden biri olarak seçildi.

Sayfalar

Haberler beslemesine abone olun.