Beyin Farkındalık Haftası (UBİAT)

16 Mart, 2018 - 13:16 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm

Beyin Farkındalık Haftası (UBİAT)

Tarih: 19-22 Mart 2018 (Yer: Tıp Fakültesi Derslikleri)

 

Dünyanın pek çok ülkesinde Mart ayı içerisinde kutlanan “Beyin Haftası” ülkemizde de gittikçe duyulmakta, yaygınlaşmakta ve farklı aktiviteler ile kutlanmaktadır. 

Dünyada 20, Türkiyede ise 19 yıldır kutlanan bu hafta içerisinde, her yaşa hitap edecek şekilde  farkındalık yaratma, beyin ve beyin gücü kavramını ön plana çıkarma ve etkili kulllanma konularında bir adım daha öne çıkabilmek adına faaliyetler düzenlenmektedir.

Ülkemizde Mart ayının 3-4. haftalarında değerlendirilen “Beyin Haftası” veya daha doğru kullanımı ile “Beyin Farkındalık Haftası”, bazı aktif kuruluşların desteği ile artan bir ilgiyi çekiyor olsa da, odağının önemi açısından tam olarak hakkını bulamamaktadır. Kişisel gelişimin beyinde başladığı ve kişisel başarılar olmadan toplumsal gelişim ve atılımların da yeterli seviyede olamayacağı aşikardır. Bu konuya bir hafta da olsa özel bir anlam katılması ise büyük bir gereksinimdir.

Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu (UBİATolarak, sadece hastalıklar açısından değil, toplumun birer parçası olarak her birimizin sahip olduğu “sinir ağlarımızın” değerini tekrar anlamakanlatmak ve tartışmak için bu özel günleri değerlendirmek istedik.  Programımızda anaokulu ve orta öğretim düzeyinde kurum bilgilendirmeleri, huzur evi ziyareti, yüksek öğretim düzeyinde de üç ayrı panel, liseler arası yarışma ve bir adet münazara etkinliği planladık. 

Bursa Şehrimizde ve Uludağ Üniversitemizde baharın ilk günlerinde yapacağımız, beynimizi doğaya, insanlığa ve en önemlisi de kendimize açacağımız ve bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz etkinliğimizde buluşmak üzere. 

UBİAT Sinirbilim Alt Kolu / Düzenleme Ekibi

Salih HAKSEVEN

Aslıhan KURAL,  Merve TADİK, Fatmanur OKU, Ebrar KALAY

UBİAT Başkanı: Sefa ERMANCIK

UBİAT Danışman Öğretim Üyesi: Doç. Dr. İlker M. KAFA

​​

 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya